Wenkbrauwlift

Wenkbrauwlift

Afhangende wenkbrauwen

U heeft afgezakte wenkbrauwen soms in combinatie met hangende oogleden, hierdoor kunt u ook zicht problemen krijgen, een ander kenmerk kan zijn dat u een vermoeide en oudere uitstraling heeft maar u voelt zich nog gewoon goed een wenkbrauwlift kan oplossing bieden. Het bovenstaande komt doordat u ouder wordt en de elasticiteit van de huid af neemt.

Indien u een wenkbrauwlift wilt ondergaan moet u zich eerst goed laten voorlichten door een chirurg wat de mogelijkheden zijn, welke ingreep/grepen het beste voor u zijn, wat het effect zal zijn en welke voorbereidingen u moet treffen voor en na de behandeling.

Voorbereiding op de operatie

U moet een paar weken voor de operatie gestopt zijn met roken, omdat dit de kans op complicaties vergroot en een optimaal resultaat verkleind, verder mag men voor de operatie geen bloed verdunnende medicijnen gebruiken (doe dit wel in overleg met uw arts).

De behandeling

Als u heeft besloten om een wenkbrauwlift te ondergaan dan wordt er eerst afgetekend waar en hoeveel huid overtollig is. Daarna krijgt u in de meeste gevallen een plaatselijke verdoving. Het huid overschot wordt verwijderd. Na de operatie kan het gebied bij de oogleden er blauw en gezwollen uitzien dit verdwijnt na een paar dagen..Als de behandeling goed is uitgevoerd dan zullen de littekens na verloop van tijd nog nauwelijks zichtbaar zijn.

Endoscopische wenkbrauwlift

Het is ook mogelijk om voor een endoscopische wenkbrauwlift te kiezen.

 De behandeling

Voorafgaand aan de operatie tekent de chirurg de markeringspunten en huidsneden op het voorhoofd.

Men brengt via enkele kleine sneetjes, in het behaarde gedeelte van de hoofdhuid, een endoscoop in (hierdoor wordt alles op videomonitor zichtbaar) de chirurg kan het gebied bekijken. De chirurg voer de ingreep uit, daarna worden de sneetjes dicht geniet of gehecht.

Na de operatie kan het gebied bij de oogleden er blauw en gezwollen uitzien dit verdwijnt na een paar dagen