Wenkbrauwlift (Endoscopische)

Afhangende wenkbrauwen

U heeft afgezakte wenkbrauwen soms in combinatie met hangende oogleden, hierdoor kunt u ook zicht problemen krijgen, een ander kenmerk kan zijn dat u een vermoeide en oudere uitstraling heeft maar u voelt zich nog gewoon goed een wenkbrauwlift kan oplossing bieden. Het bovenstaande komt doordat u ouder wordt en de elasticiteit van de huid af neemt.

Indien u een wenkbrauwlift wilt ondergaan moet u zich eerst goed laten voorlichten door een chirurg wat de mogelijkheden zijn, welke ingreep het beste voor u zijn, wat het effect zal zijn en welke voorbereidingen u moet treffen voor en na de behandeling.

Voorbereiding op de operatie

U moet een paar weken voor de operatie gestopt zijn met roken, roken vernauwt de bloedvaten, dit vergroot de kans op complicaties en verkleind een optimaal resultaat, verder mag men voor de operatie geen bloed verdunnende medicijnen gebruiken (doe dit wel in overleg met uw arts), vertel de chirurg ook als u een pacemaker heeft of als er een stoffen of geneesmiddelen zijn waar u allergisch voor bent.

De behandeling

Als u heeft besloten om een wenkbrauwlift te ondergaan dan zal de arts voor de operatie meestal eerst foto’s van het te behandelen gebied maken. Deze komen in het medisch dossier hiermee kan de specialist en u zelf het resultaat na de behandeling beter beoordelen. Hierna wordt afgetekend waar en hoeveel huid overtollig is. Daarna krijgt u in de meeste gevallen een plaatselijke verdoving. Het huid overschot wordt verwijderd. Na de operatie kan het gebied bij de oogleden er blauw en gezwollen uitzien dit verdwijnt na een paar dagen..Als de behandeling goed is uitgevoerd dan zullen de littekens na verloop van tijd nog nauwelijks zichtbaar zijn.

 

Endoscopische wenkbrauwlift

Het is ook mogelijk om voor een endoscopische wenkbrauwlift te kiezen.

De behandeling

Voor de operatie zal de arts meestal eerst foto’s van het te behandelen gebied maken deze komen in het medisch dossier hiermee kan de specialist en u zelf het resultaat na de behandeling beter beoordelen. Daarna  tekent de chirurg de markeringspunten en huidsneden op het voorhoofd.  Men brengt via enkele kleine sneetjes, in het behaarde gedeelte van de hoofdhuid, een endoscoop in (hierdoor wordt alles op videomonitor zichtbaar) de chirurg kan het gebied bekijken. De chirurg voer de ingreep uit, daarna worden de sneetjes dicht geniet of gehecht.
Na de operatie kan het gebied bij de oogleden er blauw en gezwollen uitzien dit verdwijnt na een paar dagen.

De wenkbrauwlift met aptosdraden of Endotine systeem

De wenkbrauwlift met aptosdraden of het Endotine systeem zijn methodes waarmee  men met behulp van een soort weerhaakjes onderhuids een oplosbare  ophang systeem kan aanbrengen waarmee vrij eenvoudig het voorhoofd, de wenkbrauwen, de wangen, en de hals gelift kunnen worden.