Stylage hyaluronzuur

Wat is Stylage?

Stylage is een hyaluronzuur dat als rimpelvuller wordt gebruikt, dit merk wordt in Frankrijk geproduceerd door Laboratoires Vivacy SA. Hyaluronzuur is een heldere transparante gel.
De producten zijn gebaseerd op hyaluronzuur dat niet van dieren afkomstig is en om die reden zijn er geen huidtesten nodig en daardoor is er ook een minimale kans op allergieën of reacties van overgevoeligheid. Hyaluronzuur komt van nature al in ons lichaam voor en houdt het vocht in ons lichaam vast. Er zijn meerdere merken die hyaluronzuur producten verkopen zoals Restylane / Perlane, Juvederm, Emervel en Teosyal, Esthelis
Deze producten noemt men ook wel injectables of fillers. Zowel mannen als vrouwen gebruiken deze producten.
Stylage  producten zijn tijdelijke fillers, dat wil zeggen dat deze producten door het lichaam afgebroken worden en na verloop van tijd uit ons lichaam verdwijnen, verder zijn deze producten goedgekeurd door de FDA.

 

Stylage  tegen rimpels

Als gevolg van het ouder worden neemt de hoeveelheid hyaluronzuur in ons lichaam af en daarmee ook de elasticiteit van uw huid, hierdoor ontstaan er rimpels.
Een rimpel behandeling met Stylage  kan een oplossing zijn, omdat hyaluronzuur het weefsel meer volume geeft en daardoor de huidcontouren hersteld. De behandeling is een relatief eenvoudige cosmetische ingreep m.b.v. injecties. Het is een niet-operatieve ingreep en het resultaat is direct zichtbaar. Bij deze ingreep zullen de expressierimpels dit zijn de rimpels die je ziet bij het praten of lachen niet verdwijnen. Stylage producten zijn leverbaar in verschillende varianten, omdat de ene variant beter geschikt is voor de fijne lijntjes/rimpeltjs in het gelaat, de andere is beter tegen de diepere rimpels. Laat u daarom eerst goed voorlichten tijdens een consult voordat u een behandeling onder gaat.

Stylage  wordt rechtstreeks in het te behandelen gebied ingespoten. Men gebruikt tegenwoordig meestal een fijne naald, waardoor je op veel plaatsen weinig van de naaldprik voelt, maar sommige plekken in het gelaat kunnen gevoelig zijn bij het inbrengen van een naald in de huid. De arts kan dan een verdovende crème gebruiken. De fabrikant van Stylage heeft ook een eigen injectiespuit ontwikkeld.
Stylage  wordt o.a. vaak gebruikt voor het opvullen van rimpels, Kraaienpootjes, en vollere lippen. Met Stylage kunnen aan de jukbeenderen meer volume worden gegeven.
Voor een optimaal resultaat kan het zijn dat er meerdere behandelingen noodzakelijk zijn, dit is mede afhankelijk van de structuur van uw gelaat.
Na de behandeling kunt u meteen uw dagelijkse activiteiten hervatten.
Stylage heeft een tijdelijke werking van 6 tot 9 maanden, indien gewenst kan de behandeling herhaald worden.

Het is beter om geen Stylage  behandeling te ondergaan als u:
– overgevoelig bent voor hyaluronzuur,
– u zwanger bent,
– borstvoeding geeft,
– er op de te behandelen plek al een permanente filler aanwezig is
Het is beter om na de behandeling de zon, de zonnebank of de sauna een aantal dagen te mijden.

Na de behandeling

Na de behandeling kan de huid er rood, gevoelig, stijf of gezwollen zijn of een jeukerig gevoel hebben, maar normaal gesproken verdwijnt dit weer na een paar dagen.

De fabrikant heeft aan Stylage een antioxidant toegevoegd Mannitol, hierdoor zal het behandeld gebied minder rood en gezwollen zijn.