Schaamlipcorrectie

Schaamlipcorrectie

Er kunnen meerdere redenen zijn waarom vrouwen een schaamlipcorrectie laten uitvoeren bijvoorbeeld omdat de binnenste schaamlippen relatief te groot zijn in vergelijking met de buitenste schaamlippen, vrouwen kunnen hierdoor last van ondervinden het kan pijnlijk zijn tijdens het sporten, fietsen, vrijen of het kan esthetisch storend zijn, verder kan het ook voorkomen dat de schaamlippen vervormd zijn na een bevalling.

De operatie

De operatie vindt meestal onder lokale verdoving plaats maar het is ook mogelijk om de ingreep onder algehele narcose uit te voeren.

Tijdens deze operatie wordt het huidoverschot van de kleine lippen verwijderd en weer goed in model gebracht. Men hecht de wond met dun oplosbaar hechtmateriaal hierdoor is er na een tijdje niet veel meer van te zien. Normaal gesproken mag u de zelfde dag weer naar huis.

Het is belangrijk dat u de eerste dagen na de operatie het wond gebied goed schoon houdt. Het is aangeraden om de eerste weken rustig aan te doen met sporten en seksuele gemeenschap.  De chirurg hoort u goed voor te lichten wat u van deze operatie mag verwachten en wat u na de operatie wel en niet mag doen, verder zal hij u vertellen wanneer u terug moet komen voor controle.