Restylane®

Restylane, Perlane, Touch, Lipp, Sub-Q, Vital.

Wat is Restylane?

Restylane is een hyaluronzuur dat als rimpelvuller wordt gebruikt, dit merk wordt in Zweden geproduceerd door Q-med. Hyaluronzuur is een heldere transparante gel.
De producten zijn gebaseerd op hyaluronzuur dat niet van dierlijke bestanddelen afkomstig is om die reden zijn er geen huidtesten nodig en daardoor is er ook een minimale kans op allergieën of reacties van overgevoeligheid. Hyaluronzuur komt van nature al in ons lichaam voor en houdt het vocht in ons lichaam vast. Er zijn meerdere merken die hyaluronzuur producten verkopen zoals Restylane / Perlane, Juvederm, Emervel en Teosyal, Esthelis, Stylage.
Deze producten noemen we ook wel injectables of fillers. Zowel mannen als vrouwen gebruiken deze producten.
Restylane producten zijn tijdelijke fillers, dat wil zeggen dat deze producten door het lichaam afgebroken worden en na verloop van tijd uit ons lichaam verdwijnen, verder zijn deze producten goedgekeurd door de FDA.

Restylane tegen rimpels

Als gevolg van het ouder worden neemt de hoeveelheid hyaluronzuur in ons lichaam af en daarmee ook de elasticiteit van uw huid, hierdoor ontstaan er rimpels.

Een rimpel behandeling met Restylane kan een oplossing zijn, omdat hyaluronzuur het weefsel meer volume geeft en daardoor de huidcontouren hersteld. De behandeling is een relatief eenvoudige cosmetische ingreep m.b.v. injecties. Het is een niet-operatieve ingreep en het resultaat is direct zichtbaar. Bij deze ingreep zullen de expressierimpels dit zijn de rimpels die je ziet bij het praten of lachen niet verdwijnen.

Restylane producten zijn leverbaar in 6 varianten te weten: Restylane, Perlane, Touch, Lipp, en Sub-Q, Vital. Het verschil zit hem in de grote van de ampullen en in de verschillende varianten, de ene variant is beter geschikt voor de fijne lijntjes in het gelaat, de andere is beter tegen de diepere rimpels of voor meer volume van de lippen en de ander is voor de verbetering van de huidconditie. Laat u daarom eerst goed voorlichten tijdens een consult voordat u een behandeling onder gaat.

Restylane wordt rechtstreeks in het te behandelen gebied ingespoten. Men gebruikt tegenwoordig meestal een zeer fijne naald, waardoor je op veel plaatsen weinig van de naaldprik voelt, maar sommige plekken in het gelaat kunnen gevoelig zijn bij het inbrengen van een naald in de huid. De arts kan dan een verdovende crème gebruiken, bovendien zijn de rimpelvullers tegenwoordig vaak vermengd met een plaatselijke verdovingsvloeistof waardoor de patiënt nog minder van de injectie voelt. Restylane kan toegediend worden in het gelaat, de hals, de halslijn, en de handen. Restylane wordt o.a. vaak gebruikt voor het opvullen van de jukbeenderen, vollere lippen, Kraaienpootjes, rimpels rond de mond, fronsrimpels tussen de wenkbrauwen. De neus-lippenplooi (dat is de lijn die loopt v/d neus naar de mondhoeken), aan de wangen en de kin kunnen met Restylane meer volume gegeven worden.

In veel gevallen is 1 behandeling voldoende maar soms zijn er meerdere behandelingen noodzakelijk dit is mede afhankelijk van de structuur van uw gelaat.

Na de behandeling

Na de behandeling kunt u meteen uw dagelijkse activiteiten hervatten.
Restylane heeft een tijdelijke werking van 6 tot 12 maanden, indien gewenst kan de behandeling herhaald worden. Voor huidverjonging met Restylane Vital bestaat er een behandelprogramma dat bestaat uit 2 à 3 behandelingen met tussen posen van 3 tot 4 weken. Indien gewenst kan er na 4 tot 6 maanden een vervolg behandeling plaats vinden.
Het is beter om geen Restylane behandeling te ondergaan als u:

– overgevoelig bent voor hyaluronzuur,
– u zwanger bent,
– borstvoeding geeft,
– er op de te behandelen plek al een permanente filler aanwezig is
Het is beter om na de behandeling de zon, de zonnebank of de sauna een aantal dagen te mijden.
Na de behandeling kan de huid er rood, gevoelig, stijf of gezwollen zijn of een jeukerig gevoel hebben, maar normaal gesproken verdwijnt dit weer na een paar dagen.