Restylane Macrolane

Wat is Macrolane?

Macrolane is een transparante dikke hyaluronzuur gel van Restylane dat in Zweden wordt geproduceerd door Q-med, de partikels zijn groter daardoor zijn deze beter geschikt om bepaalde lichaamsdelen meer volume te geven. Lichaamdelen die vaak hiermee behandeld worden zijn: billen, kuiten en borsten, verder wordt het ook toegepast voor het verbeteren oneffenheden en littekens na een ongeval, operatie of liposuctie.

Macrolane is gebaseerd op hyaluronzuur dat niet van dieren afkomstig is en om die reden zijn er geen huidtesten nodig daardoor is er ook een minimale kans op allergieën of reacties van overgevoeligheid. Hyaluronzuur komt van nature al in ons lichaam voor en houdt het vocht in ons lichaam vast.

Macrolane producten zijn tijdelijke fillers, dat wil zeggen dat deze producten door het lichaam afgebroken worden en na verloop van tijd uit ons lichaam verdwijnen. Het is een niet-operatieve ingreep en het resultaat is direct zichtbaar. Macrolane heeft een tijdelijke werking van 9 tot 12 maanden, indien gewenst kan de behandeling herhaald worden.

Macrolane wordt ook gebruikt voor borstvergrotingen, als je net iets grotere, stevigere of vollere borsten wilt dan zou het hiermee kunnen je moet dan denken aan dezelfde cupmaat of net een cupmaat groter. Er zijn ook klinieken die geen borstvergrotingen met Macrolane uitvoeren omdat ze het resultaat teleurstellend vinden en vanwege de prijs want deze behandeling is niet goedkoop.

Zoals eerder vermeldt zal Macrolane door het lichaam afgebroken worden en na verloop van tijd uit ons lichaam verdwijnen, maar indien u het gewenste esthetische effect wilt behouden dan kunt u na ongeveer 9 maanden een touch up behandeling ondergaan.

Een consult

Laat u eerst goed voorlichten tijdens een consult, u kunt o.a. geïnformeerd worden over het te verwachten resultaat, de voor- en nadelen, de risico’s, het verloop van de behandeling en de eventuele nazorg. Zorg dat u een gesprek heeft met de arts die u gaat behandelen, het is zijn/haar taak om u zo goed mogelijk te informeren. Het is ook belangrijk dat u goed aangeeft wat uw wensen zijn, om zo de juiste beslissing te kunnen nemen voordat u een behandeling onder gaat.

De behandeling

Na de behandeling kan de huid er rood, gevoelig, stijf of gezwollen zijn mogelijk met blauwe plekken. Als u uw borsten heeft laten behandelen kan het zijn dat uw borsten gespannen en gevoelig zijn, een steun BH zou hierbij kunnen helpen. Normaal gesproken verdwijnen de  boven genoemde complicaties na een aantal dagen.

Zoals eerder vermeldt zal Macrolane door het lichaam afgebroken worden en na verloop van tijd uit uw lichaam verdwijnen, maar indien u het gewenste esthetische effect wilt behouden dan kunt u na ongeveer 9 maanden een touch up behandeling ondergaan.