Radiesse®

Wat is Radiesse®?

Radiesse is een gel met calcium hydroxylapatiet (CaHa) deze stoffen komen van nature al in ons lichaam voor o.a. in onze tanden en botten (het bestaat uit calcium en fosfaat). Radiesse is niet afkomstig van dierlijke bestanddelen om die reden zijn er geen huidtesten nodig en daardoor is er ook een minimale kans op allergieën of reacties van overgevoeligheid.
Radiesse wordt in de Verenigdestaten geproduceerd door Bioform Inc. en is goedgekeurd door de FDA, in europa heeft het de CE-goedkeuring. Radiesse wordt als rimpelvuller gebruikt en is een tijdelijke filler, dat wil zeggen dat dit product door het lichaam afgebroken wordt en na verloop van tijd uit ons lichaam verdwijnt.
Radiesse wordt al jaren gebruikt in de tandheelkunde, orthopedie, neurochirurgie en oogheelkunde.

De behandeling

Als gevolg van het ouder worden neemt de elasticiteit van uw huid af hierdoor ontstaan er rimpels. Een rimpel behandeling met Radiesse kan een oplossing zijn het geeft meer volume aan de huid en de huidcontouren worden verbeterd. De behandeling is een relatief eenvoudige cosmetische ingreep m.b.v. injecties. Het is een niet-operatieve ingreep en het resultaat is direct zichtbaar.

Radiesse gebruikt men voor het behandelen van rimpels rond de neus en mond, de contouren van de kaaklijn, het opvullen van de jukbeenderen, wangen, de kin en de handen. Het is niet geschikt voor het behandelen van de fronsrimpels tussen de wenkbrauwen en ook niet voor het opvullen van de lippen.

Radiesse wordt rechtstreeks in het te behandelen gebied ingespoten. Men gebruikt meestal een fijne naald, waardoor je op bepaalde plaatsen weinig van de naaldprik voelt, maar sommige plekken in het gelaat kunnen gevoelig zijn bij het inbrengen van een naald in de huid. De arts kan dan een plaatselijke verdovingsvloeistof toe dienen waardoor de patiënt nog minder van de injectie voelt.

Bij een liquid facelift of een whole face approach bekijkt de arts waar het verouderingsproces zichtbaar is op deze plekken probeert hij/zij uw gelaat te verjongen met behulp van fillers de contouren worden hersteld en er wordt meer volume aan uw gezicht gegeven. Een liquid facelift wordt vaak vergeleken met een mini facelift.

Na de behandeling

Na de behandeling kan de huid er rood, gevoelig, blauw of gezwollen zijn of een jeukerig gevoel hebben, maar normaal gesproken verdwijnt dit weer na een enkele dagen.
Na kort de behandeling kunt u in principe uw dagelijkse activiteiten hervatten.
Radiesse heeft een tijdelijke werking van ongeveer een jaar, indien gewenst kan de behandeling herhaald worden.

Het is beter om geen Radiesse behandeling te ondergaan als u:

– overgevoelig bent voor de bestanddelen die in dit product zitten.
– u zwanger bent
– borstvoeding geeft
– er op de te behandelen plek al een permanente filler aanwezig is.
Het is beter om na de behandeling de zon, de zonnebank of de sauna te mijden.