Mesotherapie

Wat is Mesotherapie?

Mesotherapie is een behandeling die al 60 jaar geleden is ontwikkeld voor de behandeling van pijn en sportblessures, tegenwoordig wordt deze therapie ook door artsen, schoonheidsspecialisten en huidtherapeuten als een antiveroudering behandeling toegepast, dus deze cosmetische behandeling is een preventieve behandeling tegen huidveroudering. Het schijnt dat deze behandeling het meeste effect heeft als men vroegtijdig met de behandeling begint, zo rond de 35 jaar.

Wanneer wordt Mesotherapie toegepast?

Mesotherapie wordt ook toegepast voor het verbeteren van een droge of grauwe huid met deze behandeling verbeterd men de stofwisseling en het samenklonteren van collageen wordt aangepakt door de verbeterde bloedcirculatie worden de afvalstoffen beter afgevoerd, verder wordt de elasticiteit van de huid verbeterd. Fijne rimpels, haar uitval, cellulitis, en plaatselijke vetophopingen kunnen met deze therapie ook aangepakt worden.

Vragen op het consult?

Laat u tijdens een consult heel goed voorlichten wat mesotherapie inhoud, en o.a. hoe men te werk gaat, het is namelijk erg belangrijk bij wie je het laat doen en dat het goed gebeurd, verder moet je weten hoeveel behandelingen er nodig zullen zijn, welke behandeling het beste voor u is, welk resultaat u mag verwachten, vertel over uw medische achtergrond en/of medicijn gebruik, indien u ook andere behandelingen wilt ondergaan vraag dan als deze behandeling in combinatie met andere behandelingen toegediend kan worden. Wanneer is het effect zichtbaar? Zijn er bijwerkingen? En natuurlijk de prijs want die kunnen heel erg verschillen.

De behandeling

De lichaamsdelen waar mesotherapie vaak wordt toegepast zijn het gezicht, de hals, de buik, de dijen en de benen. Op de te behandelen plekken wordt er met een injectiepistool vele prikjes net onder de huid een vloeistof met een heel dun naaldje ingespoten. De basisvloeistof is Hyaluronzuur en een mix van vitamines, minerale en anti-oxidanten. Hyaluronzuur komt van nature al in ons lichaam voor en houdt het vocht in ons lichaam vast. Door het gebruik van een fijne naald voelt u meestal weinig van de naaldprikjes, maar mocht u er toch last van hebben en sommige plekken kunnen gevoelig zijn dan kan de arts een verdovende crème gebruiken.

Na de behandeling

Na de behandeling kan de huid wat rood en gezwollen uitzien en heel soms kunnen er blauwe plekjes te zien zijn maar dit trek van zelf weer weg.

Na de behandeling kunt u meteen naar huis. Het is belangrijk om uw huid na de behandeling tegen de zon te beschermen met een hoge zonnebrand factor.
Het resultaat van de behandeling is niet meteen zichtbaar, het is van belang dat u meerdere behandelingen ondergaat de conditie van uw huid zal dan zichtbaar verbeteren.