Borstvergroting

Borstvergroting (Mamma-augmentatie)

Voor de borstvergroting

Resultaat van de borstvergroting
 

Waarom een borstvergroting

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom u een borstvergroting overweegt:
– U bent niet tevreden met de grote van uw borsten
– Eén borst is groter dan de ander
– Eén of beide borsten geamputeerd zijn
– Een aangeboren afwijking vertonen
– Doordat u afgevallen bent kunnen de borsten slapper en kleiner geworden zijn.
– Na een zwangerschap kan het voorkomen dat de volume van de borsten afgenomen zijn.

Borstvergroting (Mamma-augmentatie)

Borstvergroting kan o.a. door middel van prothese soorten (Borstimplantaten) De buitenwand van de verschillende soorten borstimplantaten zijn vervaardigd van siliconen. Om een borstvergrotings operatie te ondergaan moet u in goede gezondheid verkeren.
De vulling van de siliconen prothesen kunnen verschillen hieronder ziet u de belangrijkste Siliconen prothesen:
– Siliconen prothesen met vloeibare gel,
– Siliconen prothesen met of vaste gel cohesieve
– Siliconen prothese met fysiologische zoutoplossing
– hydrogel prothese gevuld met hydrogel (water en suikeroplossing)

Vorm van de siliconen prothesen

– Ronde borstimplantaten
– Anatomisch gevormde borstimplantaten zijn druppelvormige of peervormige siliconen prothesen.

Het consult

Welke prothese u kiest kunt u het beste tijdens een consult samen met de chirurg bepalen deze kan u precies vertellen welke prothese soorten er zijn en waarom er voor een bepaalde prothese gekozen wordt, welke operatie techniek er wordt gebruik, u kunt ook samen de vorm en cup volume bepalen welke het beste bij u past. Om te wennen kunt u ook vragen naar een externe cup sizer, dit is een met watergevuld zakje, dat u tijdelijk in uw BH draagt. Het is belangrijk dat u goed aangeeft wat uw wensen zijn en waarom u een borstvergroting overweegt. Doordat fabrikanten de afgelopen jaren veel onderzoek hebben verricht aan borstprotheses zijn deze sterk verbeterd en slijten deze minder snel, fabrikanten geven tegenwoordig langere garanties op borstimplantaten dan vroeger maar dat betekend niet dat u na deze borstvergrotende operatie nooit meer een operatie hoeft te ondergaan, de protheses zijn waarschijnlijk nog niet versleten maar doordat u ouder wordt neemt de elasticiteit van uw huid af daardoor wordt alles slapper en er is dan een goede kans dat de implantaten vervangen moeten worden. zie ook ”Mogelijke complicaties bij borstvergrotingen”.Wat de garantie in inhoud kunt u het best met de chirurg bespreken. Fabrikanten geven meestal 10 jaar tot levenslange garantie op hun protheses. Indien de implantaten binnen een paar jaar om wat voor reden dan ook vervangen moeten worden moet u ook weten onder welke voorwaarden de kliniek dit vervangt en als dit gratis gebeurd. De buitenwand van de huidige moderne siliconen implantaten zijn stevig, en de vulling is een vaste siliconen massa (cohesieve gel) mocht de wand scheuren dan zal de siliconen gel zich niet in uw lichaam verspreiden. De chirurg kan u ook informeren over het te verwachten resultaat, de voor- en nadelen, de risico’s, littekenvorming, het gevoel in de tepel en de gevolgen voor het geven van borstvoeding, informatie over roken voor en na de operatie, het gebruik van bloedverdunnende medicijnen, welke BH u in het begin het beste kan dragen verder ook wanneer en hoelang u dit moet dragen, informatie over wanneer u naar huis mag, de nazorg. Vertel uw chirurg over uw eventuele medicijn gebruik en uw medisch verleden. Een gesprek met uw chirurg is erg belangrijk het is zijn taak om u zo goed mogelijk te informeren zodat u tot de juiste beslissing te kan komen maar het is ook belangrijk dat u hier duidelijk uw wensen kenbaar maakt. Houdt u er ook rekening mee dat absolute symmetrie voor uw borsten nooit te garanderen is.

Plaatsen van borstprotheses

Implantaten kunnen in principe op drie verschillende plekken geplaatst worden ten opzichte van de borstspier, men kan de protheses boven de borstspier, onder de borstspier of half onder en half boven de borstspier plaatsen.

Borstprothese voor de borstspier

Plaatsen prothese boven de borstspier (subglandulaire).

Door de borstprothese boven de borstspier te plaatsen krijgt u het meest natuurlijke effect omdat deze met het lichaam (de borst) mee bewegen, maar het is niet voor iedereen mogelijk om de prothese op deze manier te plaatsen omdat er daar voldoende borstweefsel aanwezig moet zijn anders kunnen de protheseranden voelbaar en zichtbaar zijn en er kunnen rimpels ontstaan. U zult nog ongeveer 5 tot 7 dagen last hebben van de prothese als het op deze manier geplaatst wordt.

Plaatsen prothese onder de borstspier (subpectoraal).

Door de borstprothese onder de borstspier te plaatsen wordt de prothese met een extra spierlaag bedekt daardoor is de kans veel kleiner dat men de protheserand ziet of voelt een nadeel is dat de borstprothese minder met het lichaam (de borsten) mee beweegt en als u op uw rug gaat liggen zullen de borsten ook wat rechter op blijven staan. Als u uw borstspier aanspant dan zal de vorm van de implantaat iets veranderen. U zult nog ongeveer 2 weken last hebben van de prothese als het op deze manier geplaatst wordt.
De ingreep duurt ongeveer 1 uur, en over het algemeen kunt u nog de zelfde dag weer naar huis. Het is belangrijk dat iemand u na de ingreep naar huis kan brengen.

Borstprothese tussen borstspier

Plaatsen van de prothese half onder en half boven de borstspier.Borstprothese tussen borstspier

Bij deze methode wordt de borstspier in 2 delen verdeeld hier tussen plaatst men dan de borstprothese. Met deze methode kan men de voordelen van de twee bovenstaande methodes combineren en de protheserand is hierdoor ook minder snel zichtbaar. Als u uw borstspier aanspant dan zal de vorm van de implantaat minder veranderen. De borsten zullen ook wat natuurlijker met het lichaam (de borst) mee bewegen.

Mogelijke complicaties bij een borstvergroting

Een borstvergroting is een relatief eenvoudige ingreep, maar aan een operatie kleven er altijd risico en er kunnen altijd complicaties optreden al is de kans hierop klein vooral omdat de technieken steeds beter worden. De risico’s kunnen o.a. zijn kapselvorming, afstoting van de implantaten door het lichaam, asymmetrie, allergische reactie op de verdoving, een infectie, vochtophoping, bloedingen, slechte genezing van de wond en de kans hierop wordt vergroot als u rookt verder kan een slechte wondgenezing lelijke littekens achter laten. Door de ontwikkeling van nieuwe protheses met een ruw oppervlak is het risico op overmatige kapselvorming kleiner geworden. Er is een Rotatie risico bij druppelvormige of anatomische protheses m.a.w. de prothese kan gaan draaien het is daarom belangrijk dat u de eerste 6 weken na de operatie geen zware arbeid verricht zodat de prothese zich goed kan vast zetten in het borstweefsel. Houdt u er ook rekening mee dat naar mate u ouder wordt alles gaat verslappen ook als u een borstvergroting ondergaan heeft, het kan dan voorkomen dat de implantaten vervangen moeten worden. De kans op complicaties worden verkleind als u door een ervaren en deskundige chirurg wordt behandeld.

De kosten

De kosten kunnen per kliniek verschillen u moet precies weten welke kosten er in de tarieven zijn verwerkt te beginnen bij het consult is deze gratis, welke prothese kiest u de prijs van een prothese kan per fabrikant verschillen, een ronde prothese is normaal gesproken goedkoper dan en druppelvormige prothese, indien noodzakelijk wat kost een overnachting, zijn er nog bij komende kosten zoals steun BH. Welke verdoving krijgt u tijdens de operatie, anesthesie, sedatie, volledige narcose. volledige narcose is een stuk duurder. De service, kwaliteit en uitstraling van de kliniek moeten ook betaald worden. Welke garantie krijgt u en wat houdt dat in o.a. garantie bij mogelijke complicaties of een herstel operatie voor wie zijn deze kosten?

Borstcorrecties
Bij zowel de mannen als vrouwen zijn verschillende borstcorrecties mogelijke, hier onderstaand worden de meest voorkomende benoemd.
– Borstvergroting,
– Borstlift (borstversteviging),
– Borstverkleining,
– Gynaecomastie (Correctie borstontwikkeling bij de man),
– Mastectomie, Borst(spier) vergroting voor mannen
– Protheses vervangen
– Protheses verwijderen
– Tepelhofverkleining
– Tepelverkleining
– Verwijderen kapselvorming