Borstlift, borstversteviging of mastopexie

Een borstlift

Voor de Borstlift

Resultaat van de Borstlift

 

 

 

 

 

 

 

Borsten kunnen om verschillende reden hun stevigheid verliezen voorbeelden hiervan zijn na een zwangerschap, als u ouder wordt, het kan erfelijk zijn, of als u aanzienlijk bent afgevallen. Om deze redenen zou het kunnen dat u ontevreden bent met uw borsten een borstlift zou een oplossing kunnen zijn. Het is de bedoeling dat de borsten verstevigd en weer in model gebracht worden, dit kan door overtollig huid, borstweefsel en vetweefsel te verwijderen dus een borstlift kan indien noodzakelijk in combinatie met een borst verkleining, of borst vergroting hierbij gebruikt men vaak borstprotheses. Een borstlift en een borstverkleinende operatie vertonen veel overeenkomsten, bij een borstlift wordt overtollig huid verwijderd en de tepels kunnen hoger geplaatst worden, maar als de tepels zover zijn door gezakt dat ze zich onder de borstplooi bevinden dan zal er ook borstweefsel verwijderd moeten worden en dan lijkt het meer op een borst verkleinende operatie, dus bij een borstverkleining verwijderd men borstweefsel en het teveel aan huid.
Om een borstlift operatie te ondergaan moet u in goede gezondheid verkeren.

Welke behandel methode

De chirurg bekijkt en bespreekt met de patiënt wat er precies moet gebeuren en bepaald welke operatie methode het beste is en hij informeert u over het te verwachten resultaat, de voor- en nadelen, de risico’s, littekenvorming, het gevoel in de tepel en de gevolgen voor het geven van borstvoeding, informatie over roken voor en na de operatie, roken vernauwt namelijk de bloedvaten, dit vergroot de kans op complicaties en verkleind een optimaal resultaat, het gebruik van bloedverdunnende medicijnen, welke BH u in het begin het beste kan dragen verder ook wanneer en hoelang u dit moet dragen, informatie over wanneer u naar huis mag, de nazorg. Vertel uw chirurg over uw eventuele medicijn gebruik en uw medisch verleden. Een gesprek met uw chirurg is erg belangrijk het is zijn taak om u zo goed mogelijk te informeren zodat u tot de juiste beslissing te kan komen maar het is ook belangrijk dat u hier duidelijk uw wensen kenbaar maakt. Houdt u er ook rekening mee dat absolute symmetrie voor uw borsten nooit te garanderen is. Naar mate u ouder wordt gaat alles verslappen ook als u een borstlift heeft ondergaan.

Mogelijke complicaties bij een borstlift

Aan een operatie kleven er altijd risico en er kunnen altijd complicaties optreden al is de kans hierop klein vooral omdat de technieken steeds beter worden. De risico’s kunnen o.a. zijn allergische reactie op de verdoving, een infectie, vochtophoping, Trombose, bloedingen. Slechte genezing van de wond en een slechte wondgenezing kan lelijke littekens achter laten de kans hierop wordt vergroot als u rookt, verder is er kans op kapselvorming als men gebruik maakt van implantaten. Het gebeurd regelmatig dat het gevoel in de tepels kunnen veranderden wanneer u een operatie heeft ondergaan, ze kunnen ongevoelig of juist heel gevoelig worden maar in de meeste gevallen komt het normale gevoel na 3 tot 6 maanden weer terug De kans op complicaties worden verkleind als u door een ervaren en deskundige chirurg wordt behandeld.

 De operatie

Normaal gesproken vindt de ingreep onder algehele anesthesie plaats. Een borstlift operatie duurt algauw 2 uur of langer. Bij deze ingreep kunnen er 2 methodes gebruikt worden. De eerste methode noemt men ook wel de ankermethode, hier maakt men 3 incisies de eerste wordt om de tepelhof gemaakt, daarna volgt er een verticale incisie van de tepelhof naar de borstplooi en de laatste incisie wordt in de borstplooi gemaakt. De tweede methode komt overeen met de eerste methode alleen ontbreekt de incisie in de borstplooi. Afhankelijk van de borst grote en de afspraken met de patiënt wordt de borst in model gebracht hierbij wordt de tepelhof en tepel verplaatst, verder wordt borstweefsel, vetweefsel en overtollig huid verwijderd, indien gewenst kunnen er borstprotheses geplaatst worden en kan een groot tepelhof gelijktijdig verkleind worden. De huid wordt dicht gehecht en er worden drains geplaatst om het overtollige wondvocht af te voeren deze worden normaal gesproken na 1 of 2 dagen verwijderd.


 Na de operatie

Als alles na de operatie en herstel na de narcose spoedig verlopen dan mag u in enkele gevallen de zelfde dag naar huis maar in de meeste vallen moet u er rekening mee houden dat u één of meerdere dagen opgenomen blijft. Houdt u er ook rekening mee dat u na de operatie onder begeleiding naar huis gaat. Het gebied waar de ingreep heeft plaatst gevonden kan er gezwollen en blauw uitzien, bovendien zal de huid in dit gebied strak zijn dat komt omdat de huid zich moet aanpassen aan de nieuwe vorm van de borsten ook kunnen de littekens er rood uitzien maar dit trek na verloop van tijd weg.
Na de ingreep krijgt u een steunverband of sport beha aangemeten, de sport beha moet u in principe een maand lang dag en nacht aan houden daarna hoeft u deze alleen overdag aan te houden. U mag de eerste weken niet sporten of zware arbeid verrichten.

 De kosten

De kosten kunnen per kliniek verschillen u moet precies weten welke kosten er in de tarieven zijn verwerkt te beginnen bij het consult is deze gratis, wat kost een overnachting, zijn er nog bij komende kosten zoals steun BH. Welke verdoving krijgt u tijdens de operatie, Anesthesie, sedatie, volledige narcose. Volledige narcose is een stuk duurder. De service, kwaliteit en uitstraling van de kliniek moeten ook betaald worden. Indien noodzakelijk welke prothese kiest u en de prijs van een prothese kan per fabrikant verschillen.
Welke garantie krijgt u en wat houdt de garantie van o.a. de protheses in bij mogelijke complicaties of een herstel operatie, voor wie zijn deze kosten?.

 Borstcorrecties

Bij zowel de mannen als vrouwen zijn verschillende borstcorrecties mogelijke, hier onderstaand worden de meest voorkomende benoemd.

– Borstvergroting (Mamma-augmentatie),
– Borstlift (borstversteviging),
– Borstverkleining,
– Gynaecomastie (Correctie borstontwikkeling bij de man),
– Mastectomie, Borst(spier) vergroting voor mannen
– Protheses vervangen
– Protheses verwijderen
– Tepelhofverkleining
– Tepelverkleining
– Verwijderen kapselvorming