Azzalure behandelingen

Azzalure  behandelingen

Niemand ontkomt aan de gevolgen van het ouder worden, maar met een gezonde levensstijl, een matig alcoholgebruik, niet roken en niet te veel uv-stralen kunnen we het proces van het ouder worden vertragen. Als gevolg van het ouder worden neemt de elasticiteit van uw huid af en hierdoor ontstaan er rimpels. Als u het wenst kunt u een rimpel behandeling ondergaan, rimpelvullers kunnen een oplossing bieden, er zijn verschillende producten op de markt de bekendste zijn o.a, Botox of Vistabel, Dysport of Azzalure en Bocouture of Xeomin. Men noemt ze ook wel injectables of fillers. Deze producten hebben een tijdelijke werking, dat wil zeggen dat deze producten door het lichaam afgebroken worden en na verloop van tijd uit ons lichaam verdwijnen. Azzalure wordt geproduceerd door Galderma.

 

Azzalure  tegen rimpels

Botuline toxine is een eiwit dat geproduceerd wordt door de bacterie Clostridium Botulinum het wordt in geneesmiddelen gebruikt om de werking van de zenuwen naar spieren plaatselijk te blokkeren het werkt als een spier ontspanner, het kan ook tegen overmatig transpireren (hyperhydrosis) gebruikt worden. Botuline toxine heeft een  tijdelijk werking. Deze producten hebben een tijdelijke werking, dat wil zeggen dat deze producten door het lichaam afgebroken worden en na verloop van tijd uit ons lichaam verdwijnen. Azzalure wordt geproduceerd door Galderma.

Botuline toxine wordt ook tegen rimpels gebruikt o.a. onder de merk naam Azzalure wordt het vaak tegen rimpels in het gelaat gebruikt zoals frons- en voorhoofdrimpels en kraaienpootjes (bij de ogen).

Een Azzalure  behandeling is een relatief eenvoudige ingreep m.b.v. injecties, deze worden rechtstreeks in het te behandelen gebied toegediend. Men gebruikt tegenwoordig meestal een zeer fijne naald, waardoor je op vele plaatsen weinig van de naaldprik voelt, maar sommige plekken in het gelaat kunnen gevoelig  zijn bij het in brengen van een naald in de huid de arts kan dan een verdovende crème gebruiken, bovendien zijn de rimpelvullers tegenwoordig vaak vermengd met een plaatselijke verdovingsvloeistof waardoor de patiënt nog minder van de injectie voelt.

Na de behandeling kan de huid wat rood en gezwollen uitzien, maar dit is na ongeveer 1 of 2 uur verdwenen. Het optimale resultaat wordt pas na een paar dagen bereikt. Azzalure heeft een tijdelijke werking dit houdt ongeveer zes maanden aan maar dit verschilt per persoon. Indien gewenst kan de behandeling herhaald worden.

Uitzonderringen

Botuline-toxine wordt niet toegepast bij zwangere vrouwen, verder mogen mensen met een zenuw- of spieraandoening niet behandeld worden.

Azzalure  tegen overmatig transpireren (hyperhydrosis)

Azzalure tbv zweet

Overmatig transpireren, kan erg vervelend en heel gênant zijn, maar gelukkig zijn er verschillende methodes om dit te behandelen. De lichaamsdelen waar overmatig transpireren, voorkomt zijn vooral de oksels, de handpalmen, voetzolen en het voorhoofd. De oorzaak van hyperhidrose is niet bekend. Een van de methodes om overmatig transpiratie tegen te gaan is een Azzalure  behandeling (met Azzalure  injecties) in de meeste gevallen verminderd het de zweetproductie op de behandelde plaatsen al na een paar dagen tot 90%. Dit heeft een tijdelijke werking van 7 tot 12 maanden maar dit verschilt per persoon, indien gewenst kan de behandeling herhaald worden.

Overmatig transpireren kun je in de hand proberen te houden door regelmatig te douchen,optijd schone kleding te dragen, voldoende water te drinken, niet te veel stress of zware lichamelijke arbeid uit te voeren.

Azzalure  tegen migraine

Uit verlopig onderzoek blijkt dat Azzalure  (botuline toxine) migraine patiënten kan helpen bij het voorkomen of het aanzienlijk verminderen van migraine aanvallen en spanningshoofdpijn. Waarom dit werkt is niet bekend, maar het heeft waarschijnlijk te maken met het blokkeren van de pijn signalen die naar de hersenen worden gestuurd en de spanning in de spieren.

Azzalure  heeft een tijdelijke werking op migraine aanvallen.