Oorcorrecties

Correctie afstaande oren, Flapoorcorrectie of Otoplastiek

Afstaande oren beter bekend als flaporen is meestal een aangeboren afwijking die psychische problemen met zich mee kan brengen omdat men er o.a. vroeg mee gepest kan worden, maar gelukkig kan dit al op vrij jonge leeftijd verholpen worden omstreeks het 6e levensjaar want dan zijn de oren volgroeid.
Voorbereiding op de operatie
Als u een oorcorrectie over weegt dient u zich eerst goed te laten voorlichten door een chirurg wat de mogelijkheden zijn, welke ingreep het beste voor u is, wat het effect zal zijn en welke voorbereidingen u moet treffen voor en na de behandeling.

Voor de oorcorrectie

Resultaat van de oorcorrectie

De operatie

De oorcorrectie vindt meestal onder lokale verdoving plaats maar indien u het wenst kunt u ook een kalmeringsmiddel toe gediend krijg zodat u in een soort slaaptoestand wordt doorgebracht, het is ook mogelijk om de ingreep onder algehele narcose uit te voeren.
Men maakt een incisie aan de achterkant van de oorschelp het kraakbeen wordt gecorrigeerd m.a.w. bij deze ingreep wordt de hoek tussen de oorschelp en het hoofd verkleind, dit levert over het algemeen een mooi resultaat op, waar u wel rekening mee moet houden is dat men nooit volledige symmetrie kan bieden tussen het linker- en het rechteroor. Na de operatie krijgt u verband om uw hoofd in de vorm van een tulband. De eerste week kunnen de oren wat gezwollen en verkleurd uitzien maar dit gaat vanzelf weer over. De incisie is achter het oor dus van een eventuele litteken is niet veel te zien.
Over het algemeen kunt u de zelfde dag weer naar huis.

Oorlelcorrectie / Uitgescheurde oorlel

Andere oorcorrecties zijn oorlel of oorschelp verkleining en een uitgescheurde oorlel
Een oorlel kan groot zijn of een rare vorm hebben, men kan de oorlel dan verkleinen of er kan een stuk afgehaald worden. Door een ongeluk kan de oorlel scheuren
De boven genoemde oorcorrecties gebeuren onder plaatselijke verdoving en zijn relatief eenvoudige ingrepen.